onsdag 6. april 2016

SE NORSK TV I UTLANDET

Vi har vel alle opplevd under utenlandsopphold å gå glipp av programmer vi følger med på. Man sitter på hotellrommet med full internett dekning og ønsker å følge med på nyhetene eller det er et program man bare må se. Man klikker seg inn på NRK, TV2 eller hva det må være og får: "NRK har ikke rettigheter til å vise dette programmet utenfor Norge".


Særlig under lengre utenlandsopphold er dette et klart minus i livskvalitet. Ja, jeg er en TV-slave, for min mann og meg er det en begrensning i hvor lenge vi kan holde det gående med dype samtaler. Jeg våger endog å påstå at TV har reddet langt flere ekteskap enn den har ødelagt.

Men venner, det er en løsning! Jippi


Når du er i utlandet vil din PC få IP-adresse utifra den ruteren o.l. du er tilknyttet. Sitter du på et hotell i London og logger deg på NRK via hotellets WiFi tjeneste, vet NRK at du befinner deg i England.

Men her er gullegget, det finnes tjenester som gjør at du kan endre datamaskinens hotell-IP-adresse til en norsk IP-adresse, eller til andre lands hvis du ønsker det. Du kobler deg ikke direkte til NRK. Nei, man må gå via en server som befinner seg i Norge for da tror NRK at du er i Norge.



For noen heldige med forbindelser kan man koble seg via et jobb-nettverk eller lignende. Det gjelder dessverre ikke for de flest av oss. Vi må bruke kommersielle aktører som lever av nettopp dette; hjelpe folk til å endre IP-adresser. Jeg tror det er noe lignende forbrytere benytter når de skal skjule sine elektroniske spor.

Vi har brukt to (det finnes sikker flere), begge fungerer bra, stort sett. Men for eksempel i går hadde leverandøren vår tydeligvis problemer. Da måtte vi, avhengige som vi er, kjøpe et månedsabonnement hos konkurrenten, det kostet i underkant av hundrelappen, noe som vel er billigere enn en kinobillett. Denne tjenesten fungerte supert og lykkelig satt vi der og glante til langt på natt. Ingen ting er bedre enn å få noe du nesten trodde var kjørt.



Leverandørene er:

Velklingende og ikke bare ironisk tror jeg, Hide My Ass
https://www.hidemyass.com/

Så det litt mer tørre navnet, overplay
https://www.overplay.net/en

NB! Man må være klar over at netthastigheten reduseres når en går via en slik server-tjeneste.

  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar