tirsdag 1. desember 2015

DAME BEDÅRERE IKKE SÅ BEDÅRENDE

Jeg har en venninne ble skilt som for noen år siden. Hennes mann hadde funnet en annen. Han hadde hatt en affære med en annen kvinne og bestemt seg for at han ville leve med denne nye kvinnen. Begrunnelsen var den vanlige, han synes forholdet var blitt rutinemessing og uten den nerven han søkte i et forhold. Med denne nye kvinnen hadde han fått tilbake spenningen i livet, følte seg mer levende enn han hadde gjort på mange år.

Min venninne var knust, for mannen hun hadde tapt var en uhyre flott kar, pen, velkledd og sjarmerende, det naturlige midtpunkt i sosiale sammenhenger. Hun var såret for hun hadde stått på, han hadde ikke så god utdannelse så det var hun som måtte stå på for at de skulle ha "det gode liv".

Man lurte på hvordan det var mulig å være så dum. Her hadde han en skjønn kone og svært god økonomi. Det ble innkalt til haste-trøste- møte i venninne gjengen og etter endel vin kom vi frem til at han måtte ha falt for en pur-ung puppejente og at han snart ville angre bittert og ville komme krabbende tilbake med halen mellom bena.

Vi tok helt feil, Kvinnen var både flott og velutdannet, faktisk så hadde hun enda bedre økonomi enn hans tidligere kone. Slaget var tapt og livet gikk videre.

Nå har det gått noen år og i går ble jeg oppringt av opphisset venninne. Siste nytt på ryktebørsen var at denne eksmannen nå hadde forlatt den "nye" kvinnen til fordel for en annen. Som bien som svermer fra blomst til blomst. Hun hadde dessverre ikke noen flere detaljer, men vi må vel anta at også hun hadde et bra utseende og god økonomi.

Hvis jeg skal komme med en analyse her, og det er jo det vi kvinner liker å gjøre. Denne mannen har ikke rent utdannelsesmessig eller økonomisk sett så mye å fare med. Men han har sitt vakre ytre og sjarm i bøtter og spann, Det er med disse to våpnene han erobrer verden, les kvinner. Jeg tror at han får et kikk av dette og en bekreftelse han har blitt avhengig av.

Jeg vet ikke om denne mannen noen gang vil finne roen og forbli i et forhold. Jeg tipper nei, for vi har et annet eksempel på samme manne-type. Vi kjenner han bare perifert og mest av omtale. Han har svinset lykkelig  fra kvinne til kvinne i alle år, til slutt tok sjarmen og jaktlykken slutt.  Nå har han blitt en gammel mann som kvinner ikke lenger oppfatter som attraktiv. Han er nå alene i en sosialleilighet, han har blitt syk og den kvinnen som kanskje ville vært der for ham, har han forlatt ( uten å se seg tilbake ) for mange år siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar